Wednesday, April 11, 2012

KEVADTÖÖD ikka edasi


                                        Uus  ilus kollane laik meie peenras. Siin särab kevadadoonis! 
Vaatan teiste blogidest ilusaid pilte lumikellukestest aga kahjuks on meil suures osas nad kuhugi kadunud. Iga aastaga jäi puhm järjest väiksemaks. Mõtlen neid sel aastal juurde osta ja panna uude kohta. Kui  pilti vaadata, siis on ka selge, et miks mõned taimed kaovad, see pole ju enam lillepeenar, kobeda mulla on katnud sammal. Pean midagi muutma.
Meie rõõmsad sõbrad on saabumas ja tarvis neile korterid korda teha. Iga paari aasta tagant võtame puurid maha ja puhastame. Talvel elavad siin varblased ja ka kevadel oleks edasi aga kuldnokad ajavad nad väiksematesse pesadesse. Suures suves kasvatavad  poegi aga  piiritajad.
Õu rõkkab linnulaulust ja soojad tuuleiilid paitavad põske. Mõnus ja ilus!

7 comments:

MUHEDIK said...

Oh, küll Sa oled kärme, terve aed juba puhas. Minu adoonised on veel lumes:(
Ju Su lumikellukesed on olnud ilmselt hiirtele maiuspalaks, niisama naljalt nad ära ei kao, sest lisaks sibulapaljundusele on nad ka usinad külvajad.

Kairi said...

Huh, ei jõua ära oodata, kuna juba maale saab :D

Per Aspera ad Astra said...

Sama siin! Ma nii ootan juba jrgm-st nv-st, et saaks kõiki näha ja kallistada :)

Tii said...

Oh, võivad küll kaduda. Märtsikellukesed esmajoones paistavad väga vastu olevat nõmmetüüpi pinnale või saavad kahjustatud mõne täi, sipelga või ussikese poolt, kes pinnases elab. Peaaegu nagu nartsissidki. Pärast paari märtsikellukesepuhma taandumist praktiliselt olematuks ning lumikellukeste vaikset nurisemist olen toonud uued märtsikellukesed ning mõlemaile lumelillele lisatähelepanu jaganud rammusama ninaesise ja ergutavate sõnade näol. Hetkel on esindused olemas küll, kuid massilist laienemist loota ei ole.
Adooniseid mul ei ole (veel?) aga on ka kenad. Kui paiselehel nii hullu juurt ja ilmlahmakaid lehti ei oleks, võtaks ka selle kevadlemmikuks.

Tsiil said...

Nii vahva koht linnumajadele! Ju nad on teiega harjunud, kui aken ei häiri.
Mul on veel uued kodud hõivamata. ootan huviga.

elu aias said...

Kas pojad vastu klaasi ei lenda? Hästi tore linnupesa koht on, hea neid nii vaadata. A ma hull pabistaja igasugu ohtude korral.

Per Aspera ad Astra said...

Need aknad, kus on linnupesad, ei ole elumaja aknad :)