Saturday, March 31, 2012

KEVAD tuleb tipa-tapa

 Aeda tööle minnes leiad ikka uusi tärkajaid. Need kollased nupukesed lehvitavad juba kaugelt. Aga teised lumekupud hakkavad veel alles end välja sirutama. Vaatan ja mõtlen, et siia kõrvale võiks panna sinised krookused.
 See lumeroos on huvitav taimeke, kes rändas ise ühest kohast teise ja kasv ka ei edenenud, rääkimata õitest. Nüüd avastasin ta hoopis teises peenras. Tundub....et nüüd on ta õige koha leidnud. Ilus.
Meil, õnneks on hea pinnas, kõik juba kuiv. Sain korda esimese peenra, kus on põõsasmaranad. Jäävad nüüd ootama sooja ja päikest.
Imbväljaku paigaldamise tagajärjeks on vajunud pinnas. Mullaga vaja täita ja siis juba ka kiviktaimlat laiendada. Aga nüüd seda pilti vaadates, pole enam päris seda meelt. Kui ükskord muld kohale jõuab, eks siis on näha, mis saab.
 Aitäh sõpradele, kes soovitasid mägisibulad kivimäe juurde tuua. Mõtlesin ja kaalusin! Ja kui nüüd vaatan seda pilti ja imestan, milline ,,soolikas,,  Õigem oleks seda laiendada ja oma sibulad siia istutada. Oh, tore!
                              Veel üks koht korda teha! Õigemini...nägusamaks-meeldivamaks!

4 comments:

isehakanud lillekasvataja said...

tjah aga see "soolikas" on väga omapärane
põõsasmaranate peenar on väga ilus, kadedustäratavalt kohe :)

iirisesõber said...

lumekupud on kui väikesed päikesed varakevadises aias.Minul on selle talvega kõik kuskile kadunud.Süüdistan siin vesirotte,kuhu nad mujale kaduda said!

Tii said...

Päris tore ette kujutada, kuidas su lumeroos tasahilju oma juured mullast välja saputab ja uude kohta juurduma suundub :) Must lumeroos on päris agar isekülvaja. Mul alles kolmandat kevadet õitsemas ja juba hulk tittesid teinud, ühel paistis õienupsuke kah küljes. Eks esimesed seemned poetas kohe istutuse suvel.

MUHEDIK said...

Ilus on Sul seal! Ja nii kevadine kohe, meil sadas eile paks lumi maha, nüüd annab jälle sulamist oodata.
Sa oled mitu korda kirjutanud, et enne teed, siis mõtled. Uuri nüüd oma pilte hoolega, see soolikas on huvitav ja omapärane, äkki vajab ta hoopis tugevamat tausta.