Monday, May 7, 2012

KEVADE lilled






 Aastaid tagasi ostsin kokku 7 sorti nartsisse. Kuhugi on nad kadunud. Mis neile ei meeldi?


                                          Kes see lilleke on mul? Pole aimugi. Aga ilus!



                         Ööd on ikka nii külmad, et ei lase lilldel korralikult õitseda. Näpistab ninast!
 See lilleke on mul vist väga vales kohas. Pole lehti ja ka ise kidur. Kellegi blogis oli ta väga uhke ja võimas.

 Sel aastal on mu enelad natuke viletsad. Mõnedel põõsastel on ainult üksikud rohelised oksad. Kas tõesti pean varsti tegema suure kaevetöö ja asendama oma põõsad uutega!
 Kuna jõuab see aeg kätte, et kogu pärnade alune on ülaseid täis ja samblane.
 Möödunud sügisel hävitasin siit timmuti, seda tuli niita iga 5 päeva tagant. Jube kiire kasvaja. Vanasti oli see loomasööt. Õnneks tänapäeval on ka loomadele paremad heinad ette anda.
Kevadlillede aeg saab varsti otsa või mis ajani ikkagi saame neid nimetada kevadlilledks. Aga järjest ilusamaks läheb.

3 comments:

Tii said...

Ohhoo, tundub, et sul juba esimene rodo õitsemas.

Su kes-on-kes küsimus on kahe valge lille pildi vahel. Kui nende kohta küsid, siis allpool on kobarhüatsint. Ülal silla, vist Scilla sibirica valge vorm, kuigi näeb kiduravõitu välja.

Nartsissid on Sul kavalalt paigutatud päevaliiliate vahele, siis ei paista närtsivad lehed silma. Kuid pildile vaadates tundub, et puhmaid ei ole aastaid jagatud ja hõredamaks istutatud. Seda tuleb aeg-ajalt teha, kui märkad, et õitsemine on vähenenud. Ära jäta seda tööd hilise sügise peale - kui lehed kuivanud, ongi õige aeg käes. Nartsissisibulad ei vaja kuivatamist, võib kohe maha tagasi panna. Muidugi mine neid peenemaid sorte tea, mõni võib ka talvega välja minna.

MUHEDIK said...

Tii vastas Su valge lillekese juba ära.

Ja bergeeniad on nii väga ilusad:)
Pole sel kevadmagunal ka midagi viga, las see koht kasvab lihtsalt rohkem täis, tegelikult ongi nad säärased õrnad ja lehed kasvavad välja peale õitsemist.

Nartsisse võivad hävitada sibulakärbes, nematoodid või külm. Need uued on nii õrnad, et igale sordile märgitakse isegi juurde külmataluvuse piir, aga kõige hullem on see kärbes. Võta nad tänavu üles ja kui leiad kahtlase sibula, põleta ära, aga siis pead neile leidma ka uue kasvukoha.

Puksrohi õitseb ka nii kenasti, olgu küll, et mulle meeldivad ta lehed isegi rohkem kui õied. Üleüldse on kõik väga ilus!:)

KIMALANE said...

Aitäh!
Et mul on valge silla! Tore üllatus. Polegi meeles, millal mulda pistsin.
Nartsisse siis istutan ümber.
Minu lemmik juba lapsepõlvest... valge ja lõhnav, on sel aastal väga viletsakene. Tõesti tõde, et nad tahavad liigutamist.