Wednesday, May 16, 2012

Nõgeselised




9 comments:

Nodsu said...

Su blogialbum kubiseb topelt piltidest ning peale vaadates ei ole võimalik öelda, milline on just blogilehel näitamiseks vajalik.

Topelt piltidest saab lahti mõningase vaevaga, aga see tasub ennast ära. Nimelt, et saada selgust mida kustutada ja mida mitte, siis on lahenduseks - võta oma blogi ette ning hakka pilthaaval läbi vaatama: klõpsad pildi lahti -> hiire paremklõps pildil -> view image - näitab üleval aadressiribal antud pildi koodi (või teed kohe pildil paremklõps -> view image info), see on igal pildil unikaalne ja nüüd vaatad oma picasa albumis need pildid läbi ning jätad selle pildi, mis sisaldab bloggeri koodi ja mis on blogis nähtav, alles, ülejäänud samasugused pildid võid ära kustutada. Näiteks: esimene kollaste õitega nõges on pilt 8.jpg, kuid enne seda on pikk tähtede ja numbrite jada (http://3.bp.blogspot.com/---XyoQLZ8XQ/T7OjFQQevFI/AAAAAAAACa0/gfwHGFYjSLA/s1600/8.JPG). Ja seda siis jälgidki, et see albumisse alles jääks.

Kui keegi teab lihtsamat moodust, kuulan ka huviga :).

KIMALANE said...

Aitäh sõbrad!
Ma võin kõik pildid picasas ära kustutada, sest kõik on blogis olemas.

KIMALANE said...

Mul on ikka palju õppida. Kui muidu ei viitsi siis häda sunnib...ei tea kuids ma need pilte kustutada saan...parem hiireklõpsuga ei anna kustutamist Picasas. Ette tänades!

Hiline said...
This comment has been removed by the author.
Hiline said...

Nõu ei oska anda, kuda Picasas kustutada saab, mul pole kunagi vaja läinud.
Aga minul on arvutis pildihaldajana Picasa ja olen sellega väga rahul. Hoiab kõik pildid-pildikaustad ilusti aasta-kuu järjestuses, annab pilte natuke kohendada-tuunida, säilitades originaali ja kui juhtudki dokumendis "Minu pildid" albumi kustutama, on nad Picasas kõik alles. Ja ka otse blogisse saata hulgim pilte lihtsam kui blogi kaudu pilte laadida.

Vabandan, et eelmise kustutasin, aga kuna siin ei näe oma kirjutatut teksti üle lugeda, kirjutan ma kommentaarid Wordis ja kopin siia, siis osa teksti jäi välja.

Tii said...


!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OIOIOI KIMALANE! Muidugi sa ei või midagi Picasas kustutada. Sinu blogis endas ei ole ühtegi pilti!
Blogis on ainult pildi aadress mis viitab Picasa albumile.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kustutada võiksid ainult neid pilte, mis ilmaaegu üles laetud ja mis ei ole blogis viidatud. Nodsu jutt just sellest rääkis, kuidas kindlaks teha ülearuseid Picasas

Tsiil said...

Olen minagi omal ajal blogisse auke tekitanud. Võiks neid mittevajalikke välja visata, aga selleks küll aega pole. Õpime kõik, see on väga hea, et teistele ka kogemusi jagub!

Nodsu said...
This comment has been removed by the author.
Nodsu said...

Eile kui viimaks arvutisse jõudsin, saabus meile äike ja nii mul vastamata jäi. Proovin nüüd :).

Picasast saad pilte kustutada järgmiselt:

- võtad lahti kataloogi, mis on blogiga seotud. Minul kannab ta automaatselt blogi nime ja bloggeri ikoon on nime ees. [Njah, mina laen pilte üles blogi kaudu, kui picasast otse laadida (pole seda ise kunagi proovinud), siis võivad nad olla ilmselt misiganes kataloogis.]
- otsid üles pildi(d), mida tahad kustutada. Veendud, et pilt ei sisalda blogis nähtavat koodi. Teed sellel pisipildil paremklõps ja valid 'view image info'. Seejärel sulged infoakna ning kui oled veendunud, et võid selle pildi kustutada, klõpsad selle pildi aktiivseks ehk seesama pilt tuleb siis keset ekraani.
- kohe pildi kohal vasakult paremale on nupukesed erinevate tegevuste jaoks. Valid sealt 'Actions' -> klõpsad sellel, avaneb rippmenüü -> valid 'Delete this photo'.
Ja nii tuleb need ülearused pildid ükshaaval läbi nokkida.

NB! Kordan üle Tii sõnad: Blogis endas ei ole mitte ühtegi fotot! Need kõik tulevadki picasast, seega pimesi ära kustuta picasast mitte midagi maha, võib lõppeda tühja blogiga.

Ehk oli abiks. Kui küsimusi on, proovin vastata :).

Eelmine kustutatud kommentaar on minu oma, tegin veel täiendusi ning mõistlikum oli teha kogu kanne uuesti.