Tuesday, January 24, 2012

LOOMINE- 10.aiamaja

 Oma kodukoha otsinguil aitas meid üks hea inimene, kes soovitas siia männituka läänekülge rajada kodu. Aitäh! See valik osutus väga heaks.Vahetevahel juhtuvad me teele sellised õpetajad või  kuidas neid nüüd nimetadagi.
 Kui lehtla sai pika peenra otsa tehtud  ja palju kordi nauditud seal päikesevarju, tekkis probleem, et vihmaga ei olnud seal just hea olla. Tuli mõte, et oleks vaja ehitada ka aiamaja, kus saaks viibida igasuguse ilmaga. Valisime tema jaoks koha majast eemale, et seal oleks võimalik vajadusel ka tuld teha. Fotol paistab kasvuhoone taga praegu veel tühjus
Nii ta sinna kerkima hakkab
Ehitusega kaasnevad ikka igasugused hunnikud ja alati on meie tegemisi ka sõbrad uudistamas
Midagi juba paistab,



kuid aiamaja üksinda, keset krunti tundus kuidagi nukrana. Hakkasin unistama, mis seal kõik veel võiks olla ja ka ajakirju vaatama. Nii lisasingi ühe nüansi siit, teise sealt.
Terass  oli hädavalik, nii päikese kui ka vihma pärast.



Aiamaja ümber ehitasime pergola viinapuude ja teiste ronijate jaoks
Ees ootab veel terassi põranda tegemine, siis saaksin asuda ka ümbruse haljastamise kallale.

 Suvine vaade aastast 2011. Teekond elamu juurest aiamajja

 
Talvine vaade










Kahjuks on nüüd jäänud vähemaks esimese lehtla kasutamine, kuid kui panin sinna kooremultshi ja istutasin varjunõudvaid taimi, tekkis sinna selline "metsane" tunne ja nüüd on meil aias kaks sellist kohta, kus erinevate ilmadega on hea lõõgastuda ja vaadata, mis me oleme korda saatnud.

3 comments:

Tii said...

Jälle üks toredasti välja kukkunud loomisakt.

MUHEDIK said...

Nii huvitav on näha, kuidas tühjusse on tekkinud ruum ja elu.

Suures aias peabki neid toetamise kohti palju olema, mõned sellised uhked ja ilusad ehitised kui Sul, mõned hoopis lihtsad. Aed vajab ju igast nurgast imetlemist.

Vaatasin seda retke majast kuni aiamajani. Jube hea kujundusvõte kui pikk teekond lõpeb mingi konkreetse punktiga, olgu selleks siis soolopuu, skulptuur või nagu Su ilus majake. Ilma vajuks pilk laiali või hägustuks.

KIMALANE said...

Aitäh ilusate sõnade eest!
Seda vaadet märkasin alles sel suvel.
Varem ei osanud silm kaugele näha.
Keegi ju ütleski, et aeda alustatakse pudinatega (väiksed taimed) ja nina vastu maad, kaugemale ei nähtagi. Mida aeg edasi, seda rohkem selg sirgu läheb ja järjest suuremaid taimi hakatakse ostma . Nii minulgi!
Nüüd siis käes juba aeg, et mõtlen kuidas-kuhu mingi hea vaade saada.
Tore on tegutseda!