Wednesday, February 22, 2012

LOOMINE-18.puuviljaaed

Oma kodu ehitamisel oli meil kindel plaan  rajada ka õunapuuaed. Lapsepõlves olid ju meil mõlemal olemas oma aia õunad ja marjad. Seega ei kujutanud ettegi, et nad meie aias ei kasvaks. Algul ei osanud neid puid mujale istutada kui kasvuhoone kõrvale, mõtlemata sellele, et ta sinna ju igaveseks poleks jääma pidanud.

Vahest saavad ka planeerimata teod üsna head, sest  praegu on need õunapuud siin eesaias väga uhked. Kasvuhoone on küll teise kindla  paiga leidnud.
Hiljem leidsime, et 3-st õunapuust ei piisa ja hakkasime neid istutama ka mujale, sinna kuhu said viidud osa puid-põõsaid terassi eest.  Soov oli, et õunapuude sortiment oleks ka suurem, hea igal ajal võtta. Talveõunadki kasvasid ja  isegi keldris oleme neid säilitanud. Aga kahjuks on aeg praegu selline, et egas talvel eriti õunu tahagi, poes ju igasugust puuvilja saada.



Õunapuudele lisandusid peatselt ka teised viljapuud. Murelite-kirsside-ploomidega on kahjuks meil pidevalt probleeme. Igal aastal kuivab mõni oks ära. Alles on jäänud üsna nirud puukesed. Mõned aastad kasvasid nad küll jõudsasti, isegi vilju saime.
Sel aastal on plaanis hukkunute asemele jälle uued istutada. Ei saa jonni jätta! Või õigemini, et kõik need oma aia marjad on väga maitsvad ja mitte ei tahaks neid oma turult-poest osta..


4 comments:

Tsiil said...

Isa teeb mul vahel taliõuntest mahla, see on muide väga-väga magus ja hea :)

Minu krunt tundub ka külmas kohas olevat, aga ehk saan siiski murelitega katsetada. Nii et edu teile sinna!

MUHEDIK said...

Mina olen luuviljalistele pinnast ette valmistades sinna päris korralikult lupja lisanud, vanasti viskasin peaoga ka boorhapet lisaks, aga seda vist enam saada pole.

Loomulikult ei asenda miski enda puu otsast võetut:)

@Tsiil- iga aias on nii jahedamaid kui soojemaid kohti.

elfriide tramm said...

veesooned ikka määrasite enne ära?

Tii said...

Tundub, et me oleme su krundi juba risti-rästi läbi valgustanud, kuid ikka leidub uusi piirkondi - huvitav, kas veel midagi on varus. Saladuseks on küll jäänud ka see, mis Eesti piirkonnas see rikkalik aed asub, :)

Lupja luuviljalised tahavad küll. Ma paar ploomipuud ka istutasin oma liivamäkke, kuid kühveldasin ka paekivikildusid ja lupja juurte alla.

Teisel teemal. Kui sulle ei meeldi Traviani reklaam, siis vaata
siia